Поштовани,

 

драго нам је да сте нашу установу  одабрали за боравак вашег детета у веома битном периоду његовог одрастања. Надамо се да ће, уз обостран труд, ваша очекивања бити испуњена.

 

Конкурс за упис деце у предшколску установу биће спроведен

од 29.марта до 14.маја 2021г.

 

Захтев за упис детета у предшколску установу можете поднети:

Путем електронске услуге на националном порталу електронске управе Владе РС www.euprava.gov.rs

Непосредно, у управи Установе (сваке среде од 9 до 18 часова)

Путем e- maila Установе upis@pudecjidani.rs

Додатне информације можете добити  на телефоне: 0628892863; 0628892849; 0628892850.

 

Достављамо вам на овај начин неке битне напомене везане за процедуру конкурса за упис деце у ПУ „Дечји дани“ за радну 2021/2022.г.:

 

Критеријуми приоритета за упис деце у ПУ “Дечји дани”:

  • деца из осетљивих група
  • деца са оба запослена родитеља
  • деца чија су браћа или сестре већ уписани у ПУ “Дечји дани”
  • деца из породица са пребивалиштем на општини Стари град

 

Дете примљено по конкурсу по правилу почиње да похађа вртић септембра 2021.г,  уколико испуњава узрасне услове.

 

Предшколска установа задржава право одлучивања о вртићу у који се дете уписује и о месецу уписа детета у вртић, сходно смештајним капацитетима, без обзира на наведени жељени вртић и месец уписа наведених у захтеву.

 

Предшколска установа задржава право да одлучује о премештају детета након јасленог узрасног периода из вртића у коме нема довољно капацитета за децу вртићког узраста, уважавајући у могућој мери критеријуме за приоритет при упису (деца из осетљивих група, деца чија су браћа или сестре већ уписани у тај вртић, близина становања породице).

 

  Деца која треба да започну похађање вртића у наредној календарској години (2022.)  неће бити обухваћена списковима примљене деце у процедури овог Конкурса. О могућности њиховог пријема одлучиваће се у наредној години на основу потреба породице и нормативне, просторне и кадровске могућности Установе.

 

Деца рођена у периоду од 01. 3. 2015. до 28. 2. 2016. године у обавези су да похађају припремни предшколски програм.

Деца која ће похађати Припремни предшколски програм у трајању од четири сата, примаће се без обзира на пребивалиште детета. Програм ће се реализовати у РЈ „Теразије“, ул. Краља Милана бр. 4.

 

До  07. јуна 2021. године биће објављени спискови примљене деце на огласним таблама радних јединица и на сајту Установе .