НАГРАДЕ

Jул, 2021.

Награда за најуређеније двориште предшколске установе (09.07.2021.)
Победник за најуређеније двориште предшколске установе је вртић „Дамбо“ у Кнез Милетиној улици, које је недавно сређено захваљујући Фондацији Новака Ђоковића.
Градска општина Стари град и ове године је учествовала у традиционалној акцији „За зеленији Београд“, коју на нивоу главног града органиузује ЈКП „Зеленило – Београд“. Циљеви акције, која се одржава у десет градских општина, су развијање еколошке свести, промовисање културе живљења и очување зелених површина у нашем граду.

Jун, 2021.

На XXIX Републичком ликовном конкурсу „Светосавље и наше доба“, на који се одазвало 24 Предшколске установе и где су пристигла 242 рада, учешће су узела и деца из наших вртића. Посебно нам је задовољство што су наша деца у великој конкуренцији освојила ПРВО и ТРЕЋЕ место. И то, Максим Чехић из вртића „Мајски цвет“ прво место, а његов рад је одабран и да краси насловну страну каталога одабраних радова (укупно је учествовало 1703 радова из предшколских установа, основних и средњих школа), његов ментор и васпитачица је Марина Стаменковић-Маринковић, док је треће место освојила Ђурђа Мањенчић из вртића „Мрвица“, њен ментор и васпитачица је Маријана Глишић. Честитамо нашој деци, њиховим родитељима и менторима на овом великом успеху!

Jун, 2021.

Савез удружења медицинских сестара предшколских установа Србије, у сарадњи са Абела фарм компанијом, реализовао је ликовни конкурс под називом „Подршка другарима – буларди јуниор“. Учешће су узела и деца из наше ПУ, а награђени су радови деце из вртића „Мрвица“ – Ђурђа Мањенчић, Дуња Јованчевић и Ксениа Касалица, васпитачица Маријана Глишић, као и групни рад деце из припремне-предшколске групе вртића „Мајски цвет“, васпитачица Марина Маринковић-Стаменковић.

Maj, 2021.

На ликовним конкурсима у организацији „Дечјег савеза града Врања“ под називима „Најлепша мама на свету“ – Ђурђа Мањенчић из вртића „Мрвица“ је освојила прво место и „Христос воскресе – радост донесе“ – Петра Камбери из вртића „Мрвица“ је освојила награду за креативан рад. Васпитачица: Маријана Глишић.

Април, 2021.

Традиционална манифестација „Дечје Васкршње чаролије“ у реализацији „Организације деце Палилуле“ и под покровитељством Патријарха српског господина Порфирија, Скупштине града Београда и ЊКВ принца Александра Карађорђевића.
Учешће су узела и деца из наше Предшколске установе, а Максим Поповић из вртића „Скадарлија“ је освојио ПРВУ награду за најлепши ликовни рад на манифестацији, док је Вера Поповић из вртића „Теразије“ освојила награду за најлепше осликано јаје.
Најуспешнији радови су награђени и представљени на традиционалној изложби у Галерији РТС-а.

Април, 2021.

На ликовном конкурсу „У бајкама је све могуће“, спроведеног од стране Народне библиотеке „Рака Драинац“ – Блаце, Дуња Мијаиловић је освојила прву награду и Ленка Граовац трећу награду. Оба детета су из вртића „Мрвица“ – васпитачице су Зорана Славнић Гајић и Милева Узуновић.

Април, 2021.

Захвалница нашој Установи поводом подршке Београдском удружењу за помоћ особама са аутизмом.
На ликовном конкурсу „Шта је то у ствари мозак“ у организацији Студентске секције Друштва за неуронауке Србије, деца из вртића „Мајски цвет“ су освојила прво и друго место.

Март, 2021.

У часопису „Витез“ објављен је групни рад деце из вртића „Липа“ (средња вртићка група).

Фебруар, 2021.

У часопису „ Витез“ објављен је групни рад деце из вртића „Липа“ ( средња вртићка група).

Јануар, 2021.

Конкурс „Прљаво или чисто није исто“, ЈКП „Градска чистоћа“. Tри рада из вртића „Мрвица“ су изабрана да буду штампана на камионима градске чистоће. Цео догађај и додела награда је одложен због тренутне епидемиолошке ситуације. Идеја је да се деци поделе награде и да се свако дете чији је рад штампан на камиону у њему провоза по граду у присуству родитеља. Аутори награђених радова су Петра Камбери, Ксениа Касалица и Наталиа Касалица – васпитачица Маријана Глишић.
На ликовном конкурсу на тему „Најлепша звезда са врха јелке блиста“ у организацији „Дечјег савеза града Врања“, Ксениа Касалица из вртића „Мрвица“ је освојила трећу награду – васпитачица Маријана Глишић.

Децембар, 2020.

Међународни конкурс Стрип каиш, „Дечји културни центар“. Прву награду је освојила Ђурђа Мањенчић, а трећу награду Наталиа Касалица из вртића „Мрвица“ – васпитачица Маријана Глишић.

Новембар, 2020.

На ликовном конкурсу Градског завода за јавно здравље и Библиотеке града Београда награђен је рад Еве Николић (средња вртићка група) и на ликовном конкурсу Народне библиотеке „Радоје Домановић“ у Лесковцу похваљен је рад Наталије Илић (припремна-предшколска група) из вртића „Дамбо“ васпитач Милица Ралетић.
Ликовни конкурс „Домовина се брани лепотом“, Дечји културни центар. Групни рад деце Ксениа Касалица, Наталиа Касалица, Димитрије Поповић, Петра Камбери и Дуња Јованчевић из вртића „Мрвица“- васпитачица Маријана Глишић.

Октобар, 2020.

На ликовном конкурсу „Форма идеале“ четврте награде освојила су деца из припремне предшколске групе вртића „Дамбо“ – васпитачице Јелена Богојевић, Емина Бекировска и Милица Ралетић.
Похвала за Душана Ранковића из вртића „Липа“ од Народне библиотеке из Лесковца – васпитачица Снежана Ристић.
У оквиру „Дечје недеље“ на конкурсу „Центра дечјих летовалишта“ Бианка Настић из вртића „Дунавско обданиште“ је победила дајући име маскоти Веверица Жирка.
На конкурсу Градског завода за јавно здравље „Здравље на уста улази“ прву награду су освојиле Ксениа и Наталиа Касалица из вртића „Мрвица“ – васпитачица Маријана Глишић

40 изложба ликовног стваралаштва деце и младих са сметњама града Београда

Деца и васпитачи наше Установе су редовни учесници ликовних конкурса како у Београду тако и међународних.
Све награде су нам важне али би издвојили награду Октобарског Салона.

Освојено друго место на “40. изложби ликовног стваралаштва деце и младих” за П.У Дечји Дани