ГАЛЕРИЈА ДЕШАВАЊА

Наставак програма „Азбука добрих навика“ у сарадњи са Фондацијом „Новак Ђоковић“

Имајући у виду важност квалитета исхране деце у раним годинама, Фондација „Новак Ђоковић“ је у сарадњи са стручњацима и нутриционистима, креирала програм „Азбука добрих навика“ са циљем пружања подршке раном развоју детета, кроз рад на усвајању нових знања о природи и природним процесима, као и здравих навика у исхрани.
Кључан део програма је успостављање и одржавање башти у вртићима широм Србије заједно са васпитачима, децом и родитељима. До сада је програм покренут у 7 вртића у Србији, од којих се једна башта налази и код нас у вртићима „Вила“ и „Лептирић“. Услед пандемије корона вируса одређени период је био спречен даљи развој програма, али је, захваљујући свим учесницима, он наставио да се прилагођава новим изазовима. Обновљене су саднице и све је спремно за даљи рад.
Баште за децу крију потпуно нови свет пун открића и креативности. Сађење семена и праћење његовог раста, обрада земље и убирање плодова су све активности у којима дете може учествовати и тиме стећи неке нове вештине. На тај начин деца од малих ногу уче да поштују и брину о природи и свом окружењу и лакше усвајају здраве навике у исхрани, јер разумеју како настаје воће и поврће, као и које су њихове користи.
У оквиру програма „Азбука добрих навика“ организују се и посебне обуке за васпитаче за рад са децом у баштама, како би их на што интерактивнији начин увели у тај нови свет, а и пренели своје знање осталим колегама и сарадницима. На тај начин се обезбеђује одрживост овог програма и гради заједница која негује здраве навике у исхрани.

Рођендан вртића „Лола“ и „Дечји клуб“ (23.04.2021.)

 

Вртићи „Лола“ и „Дечји клуб“ налазе се у улици Француска 32, у породичној кући др Ивана Рибара, која је дарована деци Београда. Дан рођења Иве Лоле Рибара, 23. април, деца, васпитачи и родитељи редовно обележавају и прослављају као рођендан вртића.
Ове године, након 105 година од његовог рођења, слоганом „Радост живљења у Лолиној кући“, рођендан је прослављен уз пригодне активности, дечју песму, игру и химну вртића. Такође, деца су, заједно са васпитачима и гостима, положила цвеће на споменику Иве Лоле Рибара на Калемегдану, као знак сећања и захвалности њему и његовој породици.

Спорт је важан да би био здрав и снажан (20.04.2021.)

 

Предшколска установа „Дечји дани“ и Градска општина Стари град прикључили су се великом пројекту „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, коју на националном нивоу организују Спортски савез Србије и Савез за предшколски спорт и физичко васпитање, а уз подршку Министарства омладине и спорта. Програм подразумева развој предшколског спорта, односно потпуно бесплатну подршку физичком васпитању деце предшколског узраста у циљу да се кроз посебно осмишљен сет вежби утиче на правилан развој, као и на повећање броја деце у спорту.
У вртићу „Лептирић“ је тим поводом организован јавни час гимнастике за децу, којем су присуствовали Драган Шешум, координатор пројекта „Спорт је важан да би био здрав и снажан“ испред Спортског савеза Србије, Недељко Јовановић, члан Већа општине Стари град, Горан Вјештица, председник Савеза за предшколски спорт и физичко васпитање, Мирко Вујовић, секретар Савеза спортова Стари град, као и домаћини Сања Лазовић, директорка и Бојан Киш, помоћник директора наше Предшколске установе.
„Свесни смо колико је важно да се деца баве спортом и колико је предшколски период битан за њихов развој, јер се уз моторичке способности развијају и њихове интелектуалне вештине, дисциплина и одговорност. Добро осмишљени часови физичких вежби су нам веома важни, поготово што неколико вртића на Старом граду нема адекватан простор за боравак деце на отвореном, па ћемо овај програм искористити на најбољи могући начин“ – рекла је Сања Лазовић, директорка ПУ „Дечји дани“, која је додала да ће акција која је данас покренута у вртићу „Лептирић“ бити настављена и у другим вртићима на Старом граду.

У Просветном прегледу је објављен чланак о нашој Предшколској установи (15.04.2021.)
Обележавање Међународног дана особа са аутизмом (02.04.2021.)

 

У сарадњи са Београдским удружењем за помоћ особама са аутизмом, ПУ „Дечји дани“ је обележила Међународни дан особа са аутизмом (2. април)
Поручили смо свима: „Прихватите различитост, обогатите свој живот!“ У споту подршке су учествовали предшколци из свих староградских вртића и певали песму „Не ругај се“, Хора Чаролија на знаковном језику.
У 12 часова окупили смо се на Тргу Републике где смо у знак подршке пустили плаве балоне, а затим прошетали Кнез Михаловом улицом и поделили дечје поруке суграђанима.

Општина и Агенција за безбедност у саобраћају у гостима (19.03.2021.)

 

Градска општина Стари град је у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају започела нови циклус едукативних активности посвећених безбедности деце у саобраћају. Наши предшколци су на саобраћајном полигону показали гостима своја знања, а поделом илустроване књиге „Пажљивкова правила у саобраћају” је дружење с децом употпуњено.
Наш заједнички циљ је да ниједно дете не страда у саобраћајним незгодама и зато су превенција и едукација важне активности. Осим илустрованих књига „Пажљивкова правила у саобраћају“ Градска општина Стари град је обезбедила и недостајајуће лап топ рачунаре који ће запосленима васпитачима додатно олакшати васпитно-образовни рад.
Такође, разговарали смо и о конкретним пројектима који су важни за унапређење услова боравка деце у нашој установи.

Диплома и захвалница ПУ „Дечји дани“

 

Диплома и захвалница ПУ „Дечји дани“.

100 година ПУ Дечји дани

 

100 година Предшколске установе Дечји дани.

Спортски дан

 

Спортски дан са родитељима, васпитачима и Савезом за предшколски спорт.

Завршна представа предшколаца у Народном позоришту

 

Завршна представа предшколаца у Народном позоришту.

Карневал Радост Европе

 

Карневал Радост Европе 50.рођендан и 100.рођендан ПУ Дечји дани.

Поводом 100.рођендана наше установе

 

Поводом 100.рођендана наше установе, Пошта Србије издала је специјално издање Пригодна дечја марка, изложба и радионица предшколаца у Народном музеју поводом 100 година постојања.

ТВ Прва

 

Гостовање деце вртића “Вила” у емисији 150 минута и прилог ТВ Прва о исхрани у београдским вртићима.

Фестивал здравља

 

Вритћ “Лола” учествује на пролећном фестивалу здравља.

Карневал

Девети април, дечји карневал- Јевремова уица.

Дружење Новака са децом вртића ”Скадарлије”

 

Текст погледајте на линку : http://sport.blic.rs/xcn4b2r

05.04.2017

ДИНО ПАРК

Старије и предшколске групе вртића Липа имали су једнодневни излет у Свилајнцу „ Дино парк”.

22.10.2016

ПОСЕТА ВАТРОГАСНЕ СЛУЖБЕ

Посета ватрогасне службе и предавање са демонстрацијом о превенцији и гашењу пожара којој су присуствовале предшколске групе.

24.11.2016

ПОСЕТА ПОЗОРИШТУ

Посета позоришту Душко Радовић са циркуском представом „ Марио и Нета“-присуствовале су старије и предшколске групе вртића Липа.

25.11.2016

ПОСЕТА МИНИСТРА МЛАДЕНА ШАРЧЕВИЋА

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шаревић посетио је вртић Скадарлија.

Интервју можете прочитати на линку-

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/sarcevic-sa-malisanima-vrtica-skadarlija-vise-dece-ukljuciti-u-sistem-predskolskih/4wcbm7n

28.12.2016